Populaire berichten

dinsdag 21 juni 2011

Een email om te copy pasten en naar alle vrienden en kennissen te sturen !

Dit is een email om de petitie http://geengeldnaargriekenland.petities.nl/ onder de aandacht te brengen en iedereen te vragen deze te ondertekenen. 70% van de bevolking is tegen en toch luistert onze regering weer eens niet naar ons, vandaar dit middel om de druk maximaal te verhogen om geen geld meer naar Griekenland over te maken !

We hoeven niemand uit te leggen hoe oneerlijk het is dat wij in Nederland keihard moeten bezuinigen op het persoonsgebondenbudget, op onderwijs, op gezondheidszorg, op de AOW en onze pensioenleeftijd omhoog moet, terwijl de Grieken er niet aan willen en massaal de straat op gaan omdat ze niet willen bezuinigen. Uiteraard liever met 61 of eerder met pensioen willen blijven gaan. Op grote schaal ontduiken ze hun belastingplicht en op grote schaal plegen ze fraude waardoor ze in deze situatie zijn gekomen.

Het verhaal is net als met IJsland, wij gaan alle schulden weer voorschieten en wat denk je dat de Grieken gaan stemmen als ze over een paar jaar een referendum krijgen om de schulden wel of niet terug te betalen ? Die zullen net als IJsland natuurlijk ook NEE stemmen en zo kunnen wij fluiten naar onze centen. Met elke miljard die wij weer overmaken naar de Grieken, kunnen de Grieken weer massaal hun geld uit hun eigen land wegsluizen (wat nu op grote schaal gebeurd!) en hun staatsschuld van hun eigen banken overhevelen naar onze overheid die nu dus garant gaat staan voor deze schulden. Zo komen we steeds meer in een gijzelingssituatie, waarin de Grieken zo de eisen kunnen stellen ipv wij !

Waarom steunt de politiek dan Griekenland toch ? Waarom is 20% van de Nederlandse bevolking nog wel voor steun aan de Grieken ? Dat is pure angst voor het onbekende, angst voor wat een faillissement van Griekenland teweeg gaat brengen.
Maar Griekenland is al failliet. Op de financiële markten wordt al voor 100% rekening gehouden dat Griekenland niet meer dan 50% terug gaat betalen op hun schulden !
Dat gaat ons dus veel geld kosten, zodat wij nog meer mogen bezuinigen.

Maar onze pensioenfondsen en banken dan ? Komen die niet weer in de problemen ? Het antwoord is NEE. Dit zijn grove leugens van onze minister. Onze banken hebben nog nauwelijks posities in Griekse staatsobligaties en onze pensioenfondsen hebben hun posities afgelopen jaren ook al afgebouwd. Zij zagen dit gelukkig allang aankomen !

Maar als de Griekse economie instort kan dat ook bij ons een recessie veroorzaken, wat ook weer geld kan kosten zeggen ze dan. Een grove leugen weer. Door de globalisering zijn wij net als de meeste landen afhankelijk van de wereldeconomie als geheel. Uiteraard zijn we meer afhankelijk van de economieën om ons heen. Maar Griekenland maakt slechts 3% van de EU uit. Moeten we daar nou wakker om liggen ? Nee, dat hoeft dus helemaal niet.

Ook zijn ze bang dat de schuldencrisis kan overslaan naar andere landen als Ierland, Portugal en zelfs Spanje en Italië,allemaal landen met grote schulden en een zwakke economie. Maar hoe is deze ellende begonnen ? Het begon met Duitsland en Frankrijk die het stabiliteitspact overtraden en hun tekorten groter lieten worden dan 3% van het BBP. Ook toen durfde Nederland en de rest geen ballen te tonen en maatregelen te eisen zoals nu ook niet gebeurd. Het gevolg is al snel dat andere landen snel volgden en door de financiële crisis voor de huidige situatie zorgden. Ierland en Portugal willen liever ook niet hard bezuinigen en kijken nu naar de Grieken hoe het daar zal gaan. Zij zullen zien hoe onze politici in angst leven en zich laten gijzelen door de Grieken. Uiteraard zullen zij dit voorbeeld gaan volgen. Griekenland zal nog maar het begin zijn !
Juist onze steun aan Griekenland zal ervoor zorgen dat crisis overslaat naar andere landen. Zo gauw iedereen ziet dat we wel de ballen hebben om nee te zeggen en zien wat de Grieken over zichzelf hebben afgeroepen met deze situatie, zullen Ierland en Portugal wel harde maatregelen durven nemen. Dit zal het vertrouwen herstellen en onze economieën weer laten groeien in de toekomst !
Waarom is de ECB (Europese centrale bank) dan zo tegen een faillissement en willen zij graag zien dat wij de Grieken wel steunen ? Omdat de Grieken massaal hun geld aan het wegsluizen zijn uit hun land hebben de Griekse banken extra geld nodig om dit mogelijk te maken. Dit geld krijgen ze van de ECB die hiervoor een onderpand vraagt. Dit onderpand zijn Griekse staatsobligaties. Het komt er dus op neer dat de Grieken massaal hun geld wegsluizen omdat ze er geen vertrouwen in hebben dat hun eigen overheid zijn schulden zal afbetalen !
Als de Griekse overheid zijn schulden dus niet afbetaald zit de ECB dus met onderpanden die niks of veel minder waard zijn. Hierdoor zal de ECB in geldnood komen en zijn functie om te zorgen voor financieel stabiliteit in de eurozone te waarborgen niet meer kunnen uitvoeren.
Maar een simpele oplossing hiervoor is dat de ECB gewoon meer geld krijgt van de lidstaten en dus helaas ook van ons. Schattingen geven aan dat dit ons zo'n 4 mld gaat kosten. Dit is slechts een schijntje van de 28 mld die we nu garant staan en wat uiteraard nog veel meer gaat worden.
Het is daarom veel goedkoper om onze verliezen nu te nemen en deze onzin niet langer door te zetten.

Iedereen is boos op DNB (de Nederlandse bank) en Wellink dat ze niet eerder hebben ingegrepen in de Icesave zaak wat ons ook miljarden heeft gekost en waarvan het ook maar afwachten is of we ons geld terug gaan krijgen. Maar de ECB doet nu precies hetzelfde. Uit angst om wat te veroorzaken blijven ze maar Griekse staatsobligaties als onderpand aannemen zodat de Grieken hun geld kunnen blijven wegsluizen.

Er is maar 1 oplossing. Stoppen met elke vorm van financiële hulp ! Onderteken de petitie daarom nu !

http://geengeldnaargriekenland.petities.nl/

3 opmerkingen:

  1. Hier is ook ruimte om te reageren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 100% gelijk! Wij zouden net zo massaal de straat op moeten gaan als die Grieken. Het is toch van de zotte dat de gewone burger straks de prijs moet betalen voor het wanbeleid van de hoge heren. Ongelooflijk wat hier gebeurt. Ze geven ons geld voor onze ogen weg - en over een paar jaar als de boel klapt zitten ze al hoog en droog ergens anders in een dik baantje, en kunnen wij ze niet meer ter verantwoording roepen. Daar rekenen ze gewoon op. Het is echt te gek om los te lopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Koop goud nu het nog kan straks kun je de kachel aansteken met je euro biljetten.

    BeantwoordenVerwijderen