Populaire berichten

woensdag 21 september 2011

Algemene stakingen in Griekenland


- Naast het feit dat de Jager vandaag waarschuwt voor besmettingsgevaar van de crisis door het ophogen van het steunfonds. De financiele markten allang weten dat Griekenland niet kan terug betalen. Heb ik het ook nog gehad over willen. Een wet voor het houden van een referendum is al in de maak en vandaag weer een algemene staking. Maar over de vraag of de Grieken wel willen terugbetalen hoor je de Jager niet.


Algemene stakingen in Griekenland

Laatste update:  21 september 2011 15:23info

ATHENE - De twee grootste vakbonden van Griekenland, Adedy en GSEE, hebben voor 5 en 19 oktober een algemene staking aangekondigd uit protest tegen de voorgenomen bezuinigingen van de Griekse regering.

Foto:  ANP
Daarmee hoopt de regering in aanmerking te komen voor een volgende tranche uit het steunpakket voor het noodlijdende land.
''We zullen vechten tot het einde om dit beleid omver te werpen'', zei Ilias Iliopoulos van de vakbond Adedy woensdag. De trojka, bestaande uit inspecteurs van de EU, het IMF en de Europese Centrale Bank (ECB), en de regering moeten weg.''
De bonden vertegenwoordigen samen ongeveer 2,5 miljoen werknemers.
Het Griekse parlement stemde woensdag in met een verruiming van het Europese noodfonds EFSF. Europese leiders kwamen op 21 juli overeen de mogelijkheden van het EFSF te verruimen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten