Populaire berichten

vrijdag 23 september 2011

EU-taskforce: directe steun Griekse ambtenaren


- Over steun aan griekse banken heb ik nog geen mening. Ik weet niet in hoeverre die in staat zullen zijn het geld weer terug te betalen en in hoeverre die een bedreiging zijn voor het financiele systeem. Ik ga ervan uit dat je die juridisch kan dwingen om alles terug te betalen, is het nu niet, dan wel over 10 jaar, met rente. Maar dat de hoofd van de EU-taskforce, degene die dus moet controleren of Griekenland zich wel aan de afspraken houd, voorstelt om ook maar Griekse uitkeringen te gaan betalen is natuurlijk van den sotte !
Alsof we daar niet ook al een groot probleem mee hebben in ons eigen land. Blijf me verbazen hoe makkelijk mensen strooien met andermans geld. Het steunfonds is bedoeld om de financiele stabiliteit in europa te waarborgen (terwijl op dit moment door onze steun aan de Grieken zoals betoogd natuurlijk het tegenovergestelde gebeurd) en niet om uitkeringsinstantie te spelen !! Alsof we al niet genoeg betalen aan het vervroegde pensioen van de Grieken !

BERLIJN (AFN) - Griekse banken moeten direct worden ondersteund met geld uit de Europese fondsen voor Griekenland. Daarvoor pleit het hoofd van de EU-taskforce in Griekenland, Horst Reichenbach, in een interview met de Duitse zakenkrant Handelsblatt.
Griekse banken hebben te kampen met kapitaalgebrek en verstrekken nauwelijks nog kredieten aan ondernemers en consumenten. Volgens Reichenbach kunnen Europese steunfondsen hier helpen door rechtstreeks kapitaal te verstrekken aan de banken. Ook vindt Reichenbach dat mensen die hun baan in de Griekse publieke sector verliezen geld uit Europese sociale fondsen moeten ontvangen.
De EU-topinspecteur denkt dat zijn taskforce nog minstens 2 tot 3 jaar in Griekenland zal moeten blijven. Reichenbach is ervan overtuigd dat Griekenland uit de economische malaise zal komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten