Populaire berichten

donderdag 1 september 2011

Griekenland is controle over schuld kwijt'


Griekenland is controle over schuld kwijt'

Gepubliceerd op 1 sep 2011 om 16:27 | Views: 288
ATHENE (AFN) - De Griekse minister van Financiën Evangelos Venizelos is donderdag ernstig in verlegenheid gebracht door de publicatie van een alarmerend rapport van het recent opgerichte Griekse staatsbegrotingsbureau. Volgens het interne rapport heeft Griekenland de controle over zijn staatsschuld verloren.
Volgens het begrotingsbureau heeft Griekenland over de eerste 7 maanden van dit jaar al een begrotingstekort van 15,5 miljard euro opgebouwd. De doelstelling voor het hele jaar is 16,68 miljard euro.
Juist op het moment dat de Griekse regering overleg voerde met vertegenwoordigers van de EU, het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Europese Centrale Bank (ECB) bracht het begrotingsbureau het rapport naar buiten. ,,Alle verantwoordelijke internationale organisaties weten op welke manier macro-economische en fiscale rapporten worden samengesteld, gecontroleerd en gepubliceerd. Het is duidelijk dat het begrotingskantoor die kennis, ervaring en verantwoordelijkheid nog mist'', aldus een boze Venizelo

- Verrassing !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten