Populaire berichten

maandag 26 september 2011

Sterker EFSF kan leiden tot lagere ratings'


- Weer een mooi voorbeeld hoe onze hulp aan de Grieken de crisis steeds erger maakt. Waar ik in mijn betoog al uitlegde voor besmettingsgevaar, wordt dit nu bevestigd in dit artikel. Ik snap ook werkelijk niet waar die gasten hun logica vandaan halen. Om deze schuldencrisis op te lossen, gaat men samen met de zwakke landen meer schulden aan om ervoor te zorgen dat technisch failliete landen steun ontvangen om meer schulden aan te gaan.

Je verzint het toch niet ? 'Sterker EFSF kan leiden tot lagere ratings'

Gepubliceerd op 26 sep 2011 om 09:30 | Views: 140
WASHINGTON (AFN) - Een versterking van het Europese noodfonds EFSF zou kunnen leiden tot de verlaging van de kredietwaardigheid van landen en instellingen binnen de eurozone. Dat zei een hoge functionaris bij kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) in een interview met persbureau Reuters.
Europese leiders hebben aangegeven het EFSF zowel kwantitatief als kwalitatief te willen versterken. Het is tot nu toe echter onduidelijk hoe dat zou moeten gebeuren. Vooralsnog moeten nationale parlementen nog instemmen met de functies en omvang die afgelopen zomer al voor het fonds zijn afgesproken.
David Beers, hoofd van de rating-afdeling van S&P voor overheden, zei dat ,,verscheidene alternatieven kunnen leiden tot verschillende mogelijke gevolgen voor de kredietwaardigheid''.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten