Populaire berichten

dinsdag 25 oktober 2011

Grieken hebben veel meer geld nodig

- En de put wordt steeds dieper en dieper en gaat ons steeds meer en meer geld kosten. Ze doen dit zoals het hoort netjes elke keer in stapjes. Omdat elk stapje net klein genoeg is om ervoor te zorgen dat mensen zich er niet TE druk om maken. Die hebben immers al genoeg andere dingen aan hun hoofd en vertrouwen er altijd maar weer op dat politici weten waar ze mee bezig zijn.
Politici weten echter niet dat ze zelf de hele crisis veroorzaken en zullen zo stapje bij stapje de boel steeds meer escaleren. Wij hebben het ondertussen te druk met hard werken om de hypotheek te betalen en de kids op te voeden.
Als men het huidige plan 3 maanden geleden had gepresenteerd was niemand akkoord gegaan, maar nu men het rustig in kleine stapjes heeft gedaan (er is in die paar maanden natuurlijk niks veranderend, of nieuwe dingen gebeurd) zal de weerstand te klein zijn om er wat tegen te doen.
Uiteraard zijn de zuidelijke staten weer de lachende derde en de spaarzamen die hun vermogen zien wegeroderen de lul. Ondertussen sluizen de Grieken hun geld weg naar Zwitserland en andere landen, Griekse banken sluizen hun geld weg naar de ECB, die daarom geen onafhankelijk en goed advies meer kan geven. De Europesche belastingbetaler krijgt alle schuld in handen en DAN trekken de Grieken de stekker eruit op onze kosten.


Griekenland heeft veel meer geld nodig dan eerder werd gedacht. Het tweede noodpakket van 109 miljard euro is ontoereikend.
Volgens een vertrouwelijk rapport moet er zeker 252 miljard euro steun komen om Griekenland te helpen. Volgens het slechtst denkbare scenario's zou dat bedrag zelfs 444 miljard euro zijn.
Als Europa niet van het oorspronkelijk plan van 109 miljard euro afwijkt, moeten private investeerders een afwaardering van hun investeringen van 60 procent slikken, blijkt uit de berekeningen. Zelfs bij een afwaardering van 50 procent zou het bedrag van 109 miljard euro omhoog moeten naar 114 miljard euro.
Rutte
Premier Mark Rutte zei zaterdag in het Kamerdebat over de eurocrisis dat de komende dagen duidelijk moet worden of het reddingspakket van deze zomer voor Griekenland voldoende is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten