Populaire berichten

maandag 3 oktober 2011

struikelblok


- Eigenlijk wel het probleem van de griekse overheidsuitgaven; De Ambtenarensalarissen.

Het is daar zo schandalig gesteld met het ambtenaren apparaat dat zelfs een socialistische party als de SP er schande van spreekt. De helft doet de hele dag niks dan uit het raam te staren, als ze al op komen dagen. Dan valt daar een mooie winst te behalen denk je dan. Blijkt dus dat het volgens de grondwet onmogelijk is deze lui te ontslaan !!!!! 
Toen we het eerste geld in deze put gooiden wist men dit natuurlijk ook wel. Dan kan het parlement wel toestemmen met het ontslag van zoveel ambtenaren, als deze dit ontslag met de grondwet onder hun arm aanvechten, wat doe je dan ? Hopeloze situatie dus.
De schande over de problemen in Griekenland worden met de dag groter en de schande over de leugens van minister de Jager ook.


Ontslag Griekse ambtenaren struikelblok


Gepubliceerd op 1 okt 2011 om 12:22 | Views: 1.166

ATHENE (AFN) - Griekse overheidsfunctionarissen zitten zaterdag weer om de tafel met de onderhandelaars van de EU, de ECB en het IMF om te praten over de voortgang van de broodnodige Griekse bezuinigingen. Groot struikelblok daarbij is de toezegging dat het ambtenarenapparaat in 2015 met een vijfde moet zijn teruggebracht.
Dat komt doordat in de Griekse grondwet is vastgelegd dat ambtenaren worden benoemd voor het leven. De belofte om de vierde macht een kopje kleiner te maken, vormt daardoor op voorhand al een struikelblok.
Een manier om dit omzeilen zou zijn om een aantal overheidsorganisaties op te heffen en het personeel onder te brengen in een arbeidsreserve. Dat zou ook een optie zijn voor ambtenaren die dicht tegen de pensioenleeftijd aanzitten; ze zouden dan minder loon krijgen dan nu. Maar dat plan zou al verworpen zijn door de trojka.
Namens de Grieken zitten de minister van Financiën en de minister voor Hervormingen aan. De EU, ECB en het IMF moeten beslissen over de uitkering van een tweede tranche noodhulp
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten