Populaire berichten

dinsdag 18 oktober 2011

Zalm: Griekse verliezen voor belastingbetaler


- En voorlopig laten wij dit allemaal gebeuren. Wanneer gaan nederlanders eens vertrouwen in zichzelf hebben en al die incompetente politici de wacht aanzetten door te kiezen voor een directe democratie. Dat is waar de occupy-beweging in nederland voor zou moeten staan, meer directe democratie. Dan hadden we tenminste wel allang de stekker eruit getrokken. Waar een simpel individu zoals de Jager niet de ballen heeft om zulke beslissingen te nemen omdat hij te bang is voor wat er op zijn bord komt als hij die beslissing neemt, heeft het volk hier geen last van. Die beslist gewoon wat het beste is en neemt de gevolgen voor lief omdat deze weet dat dat het minst slechte optie is. Dan was deze hele euro-crisis er misschien niet geweest omdat wij wel jaren geleden hadden geeisd dat Frankrijk en Duitsland zich netjes aan de regels moesten houden. Het volk had zich nml niet onder politieke druk laten zetten met al dat poppetjes gedans van elkaars rug krabben.


Zalm: Griekse verliezen voor belastingbetaler

Gepubliceerd op 18 okt 2011 om 13:32 | Views: 1.436
AMSTERDAM (AFN) - Banken moeten niet worden gedwongen de kosten voor verdere afschrijvingen op Griekse staatsobligaties te dragen. Dit zei ABN Amro-topman en voormalig minister van Financiën Gerrit Zalm dinsdag op BNR Nieuwsradio.
Volgens Zalm wordt twijfel gezaaid of overheden hun verplichtingen wel nakomen als Griekenland maar een deel van zijn schulden aflost. Daardoor zouden ,,financiële instellingen zich afwenden van het beleggen in overheidsschulden, waardoor de rente omhoog gaat en overheidsfinanciën verder verslechteren'', stelde hij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten