Populaire berichten

zaterdag 19 november 2011

Ook Trojka kan Samaras niet overtuigen

- Ook dit zal waarschijnlijk wel weer geaccepteerd worden. Alsof we niet allang doorhebben dat in de komende jaren ergens besloten gaat worden niet terug te betalen. Struisvogelpolitiek van politici die zoals gewoonlijk geen echte beslissingen durven te nemen.

http://fd.nl/economie-politiek/712855-1111/ook-trojka-kan-samaras-niet-overtuigen?visited=true

De Griekse politicus Antonis Samaras blijft weigeren zijn handtekening te zetten ter schriftelijke goedkeuring van de Griekse bezuinigingen.

De leider van de centrumrechtse partij Nea Demokratia kreeg vandaag bezoek van afgevaardigden van de trojka van IMF, ECB en Europese Commissie. Samaras zei na afloop van die ontmoeting tegen Reuters dat hij bij zijn standpunt bleef. Samaras claimt dat zijn mondelinge toezegging voldoende is.
Europa eist sinds twee weken geleden dat alle grote Griekse politieke partijen zich achter het laatste akkoord met de EU scharen. Samaras is de enige die niet wil tekenen, volgens zijn tegenstanders om enige bewegingsvrijheid te hebben met de verkiezingen in februari in aantocht.
Met de weigering van Samaras blijft ook de uitbetaling van de volgende tranche van €8 mrd van de steunlening aan Griekenland in gevaar. Die tranche staat gepland voor halverwege december.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten