Populaire berichten

maandag 21 november 2011

Stark: schuldencrisis besmet kernlanden

Maar bezuinigingen kunnen toch juist ook een spiraal in werking zetten zegt men dan. Teveel bezuinigen zal de economische groei om zeep helpen en alles erger maken. Economen en politici die zo redenen begrijpen niet dat onze hele economisch en financieel systeem is gebouwd op dat ene woordje, het woordje vertrouwen !

De economie kan pas weer herstellen en groeien als het vertrouwen weer terug is. Zolang politici blijven handelen uit angst. De problemen niet alleen voor zich uit blijven schuiven, waardoor het wantrouwen blijft en dus de negatieve spiraal erger wordt, maar ook mede veroorzaken, zal de crisis alleen maar verergeren.

http://geengeldnaargriekenland.blogspot.com/2011/11/rente-italiaanse-staatsleningen-door.html


Dit schreef ik dus bijna 2 weken geleden. Nu komt er een bericht in de media dat de heer Stark ook deze mening is toegedaan. Laten we hopen dat dat er meer van dit doort geluiden komen zodat er een echte oplossing kan komen. FF verlies nemen op korte termijn om daarna weer met vol goede moed verder te gaan.

Stark: schuldencrisis besmet kernlanden

Gepubliceerd op 21 nov 2011 om 14:54 | Views: 651 | Onderwerpen: schuldencrisis
DUBLIN (AFN) - De schuldencrisis heeft zich verspreid naar de kernlanden van de eurozone en zet een rem op de economische groei. Dat zei de vertrekkend hoofdeconoom van de Europese Centrale Bank (ECB), Jürgen Stark, maandag op een bijeenkomst in Dublin.
,,De schuldencrisis is heviger geworden en verspreidt zich nu naar andere landen, waaronder de zogeheten kernlanden'', zei Stark. ,,Dat is een nieuw fenomeen.'' Tot de kernlanden van de muntunie worden de landen gerekend met de hoogste kredietstatus. Dat zijn Duitsland, Frankrijk, Nederland, Oostenrijk, Finland en Luxemburg.
Volgens Stark zorgt de schuldencrisis voor een zwakke economische groei in het huidige kwartaal. ,,Gebaseerd op onze meest recente informatie voorzien we geen economische verzwakking op lange termijn, maar een mindere periode. We moeten onszelf niet een recessie in praten.''
Serieuze problemen
De schuldencrisis beperkt zich volgens de Duitse econoom niet tot de eurozone. ,,De meeste ontwikkelde economieën hebben serieuze problemen met hun schuld.''
Het is daarom van belang dat alle landen hun schuldenlast weer houdbaar maken, stelde hij. Op die manier kan het vertrouwen, dat nu ontbreekt, weer worden hersteld. ,,De schuldencrisis is vooral een vertrouwenscrisis. Er is een gebrek aan vertrouwen in de mogelijkheden van politici om de juiste stappen te zetten en angst voor de gevolgen op lange termijn voor de economische groei en de werkgelegenheid.''

Geen opmerkingen:

Een reactie posten