Populaire berichten

donderdag 8 december 2011

'Griekse ambtenaren niet weg te krijgen'

- Vandaag weer 2 berichten over de hopeloze situatie in Griekenland. Hoe de Jager kan blijven volhouden dat we onze centen gaan terugzien is natuurlijk belachelijk. Het is schandalig hoe we leugens als dit normaal vinden en accepteren. Het gaat om belangen en die zijn belangrijker dan de waarheid en onze belastingcenten.


ATHENE (AFN) - Een Grieks plan om het aantal ambtenaren en de bureaucratie in het land terug te brengen lijkt te mislukken. De overheid deed eerder de belofte om 30.000 overheidsbanen te schrappen tegen eind 2011 om in aanmerking te komen voor noodleningen van de EU en het IMF. Tot nu toe zijn er echter nog geen 5000 ambtenaren vertrokken, meldde het Griekse dagblad Ta Nea donderdag.
Daar komt bovenop dat van de nog geen 5000 ambtenaren die wel vertrekken, er bijna 4000 hun ontslag hebben ingediend om met vervroegd pensioen te kunnen. Dat zou de staat bijna twee keer zo veel kosten.
Minstens drie van de Griekse ministeries, waaronder defensie, zorg en financiën, en de helft van alle gemeentes in het land zijn er niet in geslaagd om voldoende informatie te verschaffen over het schrappen van banen. ,,Of ze kunnen het niet, of ze willen het niet'', schrijft de Griekse krant.
Griekenland heeft naar schatting circa 800.000 ambtenaren op een populatie van 11 miljoen.

Griekse productie stort ineen


ATHENE (AFN) - De industriële productie in Griekenland is in oktober met ruim 12 procent gedaald. De dienstverlenende sector heeft 11,9 procent minder omzet gedraaid. Dat blijkt uit cijfers die donderdag vrij zijn gegeven door de Griekse autoriteiten.
In de maanden daarvoor was de daling minder sterk, met een afname van de productie met 1,7 procent in september en circa 11 procent in augustus.
De inflatie in het noodlijdende land is intussen ook licht gedaald. De geldontwaarding bedroeg 2,9 procent in november, tegen 3 procent in oktober en 3,1 procent in september.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten