Populaire berichten

dinsdag 20 december 2011

Weinig investeerders voor Grieks privatiseringsplan

- En zo zal de schuld weer blijven stijgen. Als de grieken de stekker eruit trekken dan kunnen ze dit dus doen op onze kosten, zonder ook zelf maar iets van hun bezittingen te hoeven verkopen.

ANTHENE (Dow Jones)--Investeerders lopen vooralsnog niet warm om Griekse activa op te kopen als onderdeel van het privatiseringsplan van het land. Dit bericht de zaken-website Naftemporiki.gr dinsdag op haar website.
De website citeert Kostas Mitropoulos, hoofd van het privatiseringsagentschap Hellenic Republic Assets Development Fund die maandag de Griekse minister van financien Evangelos Venizelos op de hoogte heeft gebracht over de moeilijkheden om aan de doelstellingen van het plan te voldoen.
"Het hoofd van het agentschap heeft de minister uitgelegd dat het bijna onmogelijk is tegemoet te komen aan de verwachtingen van de schuldeisers (van Griekenland)", aldus de website.
Griekenland moet in 2012 voor zo'n EUR9,3 miljard aan activa verkopen aan private investeerders, Mitropoulos stelt echter dat de opbrengsten in 2012 niet hoger zullen liggen dan tussen de EUR4,6 en EUR4,7 miljard, zo'n 2.2% van het bruto binnenlands product van het land.
Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gaf vorige week in een rapport al aan dat het privatiseringsplan van EUR50 miljard uitgesteld wordt tot 2017 vanwege de instabiliteit op de markten en binnen de bankensector.
Door Stelios Bouras. Vertaald en bewerkt door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +3120-5715200; marleen.groen@dowjones.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten