Populaire berichten

vrijdag 13 januari 2012

'Athene wil afschrijvingen banken afdwingen'

- Wie houden ze nou nog voor de gek ? Vrijwillig afschrijven ? Het is natuurlijk van den zotte om het zo te noemen, dat was het van begin af aan al zo en nu helemaal. Dit is natuurlijk gewoon een failliesement, niet meer en niet minder. 


Gepubliceerd op 13 jan 2012 om 10:59 | Views: 406 | Onderwerpen: bankensectorGriekenland
ATHENE (AFN) - De Griekse regering wil komende week een wetsvoorstel indienen dat banken en andere crediteuren dwingt een forse reductie van de schulden te aanvaarden. Dat meldde de Griekse krant Ta Nea vrijdag.
,,Het ministerie van Financiën zal maandag een voorstel in het parlement presenteren waarmee een minderheid van de crediteuren zal worden gedwongen zich te schikken naar de meerderheid'', zo schreef de krant.
De Griekse overheid onderhandelt al enige tijd met banken over een reductie van de schulden aan de private sector. De Europese leiders willen dat de banken 50 procent van de schulden van Griekenland kwijtschelden. De onderhandelingen verlopen moeizaam. Volgens de laatste berichten worden eind volgende week resultaten verwacht. Een akkoord geldt als voorwaarde voor de uitbetaling van noodhulp aan Griekenland door de EU en het IMF.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten