Populaire berichten

maandag 16 januari 2012

De Jager: Griekse schuld moet houdbaar zijn

- Zoals de hele tijd in deze soap liegt onze minister de Jager weer keihard. Uiteraard zullen wij het weer gewoon accepteren van onze minister. Politici die liegen vinden we tegenwoordig zo normaal, het hoort bij het politieke spel zegt men dan. Helaas zijn er teveel mensen die door angst zoiets toch teveel gaan aannemen als iets wat misschien wel waar kan zijn.

Het was natuurlijk van begin af aan totaal duidelijk dat de Griekse schuld absoluut onhoudbaar is. Ook toen we de eerste steun gaven. Er is immers tussen toen en nu, niks wezenlijks veranderd.


Gepubliceerd op 16 jan 2012 om 11:41 | Views: 742 | Onderwerpen: Griekenland

DEN HAAG (AFN) - Uitzicht op een houdbare Griekse schuldenlast is voor Nederland een absolute voorwaarde voor hulp aan Griekenland. Dat zei minister van Financiën Jan Kees de Jager maandag tegen RTL Z.
,,Het is voor Nederland altijd een voorwaarde geweest dat de schuldenlast van Griekenland houdbaar wordt'', zei De Jager. ,,Als die houdbaarheid er volgens de rapporten van de internationale instellingen niet is, dan kunnen wij geen leningen verstrekken.''
Deze week komen het Internationaal Monetair Fonds, de Europese Centrale Bank en de EU met een nieuw rapport over de vorderingen van Griekenland. ,,We gaan ervan uit dat het rapport kritisch zal zijn'', aldus De Jager. ,,We wachten af wat zij te zeggen hebben, voordat we kijken wat we vervolgens kunnen doen.''

Geen opmerkingen:

Een reactie posten