Populaire berichten

woensdag 25 januari 2012

'ECB moet verlies nemen op Griekse schuld'

- Ik heb nu echt geen flauw idee wat ze aan het proberen zijn. Wat is dit plan nou anders als een faillissement ? Behalve dat de Europesche belastingbetaler steeds meer de kosten moet dragen ipv de Grieken zelf. Waarom vinden ze het een goed idee om ze maar te blijven sponseren om meer schulden aan te gaan die ze niet terug kunnen betalen ? Gepubliceerd op 25 jan 2012 om 10:56 | Views: 182 | Onderwerpen: Europese Centrale BankGriekenland
FRANKFURT (AFN) - De moeizame onderhandelingen over de kwijtschelding van Griekse schulden verhogen de druk op de Europese Centrale Bank (ECB) om ook een verlies te nemen. Dat meldde de Britse krant Financial Times woensdag op basis van ingewijden.
Volgens de krant is het Internationaal Monetair Fonds (IMF) tot de conclusie gekomen dat ook het nieuwe steunpakket voor Griekenland er niet voor zal zorgen dat de schuldenlast van het land weer houdbaar wordt. Het fonds dringt daarom aan op een grotere afschrijving door crediteuren en zou daarbij niet alleen naar commerciële banken kijken, maar ook naar de ECB.
Die zou de mogelijke winsten op zijn Griekse obligaties moeten reserveren voor financiële hulp aan Griekenland, aldus een bron. De ECB verzet zich hier tegen, onder meer omdat de centrale bank volgens de Europese regels geen directe steun aan eurolanden mag geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten