Populaire berichten

donderdag 26 januari 2012

Rehn: Europa moet bijdragen aan Griekse deal

- En de eerste oproep voor Europees belastinggeld om niet terug te hoeven komen. Het is indirect gewoon een oproep tot faillissement !

Gepubliceerd op 26 jan 2012 om 15:10 | Views: 56 | Onderwerpen: EuropaGriekenland
DAVOS (AFN) - Een akkoord tussen private schuldeisers en Griekenland is dichtbij, maar levert te weinig op om de Griekse schuldenlast op termijn weer houdbaar te maken. Dat zei Europees commissaris Olli Rehn (Monetaire Zaken) donderdag in een interview met persbureau Reuters.
Het resterende gat moet worden opgevuld door de eurolanden en Europese instituties, stelde Rehn. Op die manier moet de Griekse schuldenlast uiteindelijk worden teruggebracht tot ongeveer 120 procent van het Griekse bruto binnenlands product (bbp) in 2020.
Rehn verwacht dat de onderhandelingen over de kwijtschelding van Griekse schulden nog deze maand worden afgerond. Volgens berichten in de Griekse media zouden de banken en andere financiële instellingen inmiddels genoegen nemen met een lagere rente op nieuwe Griekse obligaties dan de 4 procent die eind vorige week overeen werd gekomen. Dat percentage was in de ogen van Europese ministers en het IMF te hoog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten