Populaire berichten

dinsdag 14 februari 2012

Duitsland niet overtuigd door Griekse inspanning

- Lijkt ondertussen een beetje op de vietnam-oorlog. Ze zijn er aan begonnen uit pure angst en overtuiging dat het de enige oplossing was. Worden teleurgesteld zodra ze er zijn, met een morrende bevolking in het thuisland die liever vandaag nog een einde aan de oorlog ziet. Maar ja, politici missen nu eenmaal ballen en ze zitten er nu al, als we nu gewoon nog een klein beetje extra sturen en druk blijven zetten, kan het alsnog lukken. Tegen beter weten in uiteraard. Pas als het drama lang genoeg duurt en de steun onder de bevolking echt helemaal weg is en zelfs omslaat in regelrechte boosheid, zal men het verlies nemen wat men ondertussen geleden heeft.
Het lijkt er echter alleen op dat  voordat het zover is de europesche belastingbetaler dan de gehele griekse schuld al in handen heeft. Een duur grapje, met extra bezuinigen als gevolgd.

Duitsland en andere Europese landen zijn waarschijnlijk niet bereid om woensdag de volledig 130 miljard aan hulp aan Griekenland toe te zeggen.
'Mochten de kredietverstrekkers onder leiding van Duitsland niet overtuigd zijn van de Griekse inspanningen, wordt er waarschijnlijk op plan B overgegaan', meldt de Financial Times op basis van anonieme bronnen.

Plan B is een voorwaardelijke toezegging waarbij alleen het absoluut noodzakelijke bedrag beschikbaar komt en de verstrekking van het total pakket van 130 miljard euro verder wordt uitgesteld.

Griekenland heeft op de korte termijn in ieder geval 30 miljard nodig om de herstructurering van de Griekse schuld te financieren en om op 20 maart de contractuele aflossingen te kunnen betalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten