Populaire berichten

dinsdag 14 februari 2012

'Griekenland stevent af op default'

We kunnen alleen maar hopen !Griekenland zal er waarschijnlijk niet in slagen een akkoord te sluiten met zijn private schuldeisers over een schuldendeal, waardoor een faillissement van het land onvermijdelijk is.
Dit verklaren bronnen binnen de centrale bank dinsdag aan de Duitse zakenkrant Handelsblatt. Of de bronnen spreken uit naam van de Europese Centrale Bank of de Duitse Bundesbank, is niet duidelijk. Beide banken geven geen commentaar.
Griekenland probeert al langere tijd overeenstemming te bereiken met zijn private schuldeisers over een obligatieruil waardoor zo'n EUR100 miljard aan schulden zou worden kwijtgescholden. Wanneer het land er niet in slaagt al zijn schuldeisers te overtuigen van de schuldendeal, zal de afschrijving van schulden verplicht worden voor de partijen die weigeren akkoord te gaan met een vrijwillige afschrijving.
Volgens de bronnen zou dat betekenen dat kredietbeoordelaars gedwongen worden de schulden van het land de default-status te geven waarmee het land technisch gezien failliet wordt verklaard. Dit zou onvoorziene consequenties hebben voor de financiele markten.
Woensdag komen de ministers van financien van de eurozone bijeen om te praten over een nieuw steunpakket voor Griekenland. Een schuldendeal met zijn private schuldeisers is een van de eisen waaraan het noodlijdende land moet voldoen om nieuwe steun te ontvangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten