Populaire berichten

vrijdag 3 februari 2012

Grieks pensioenfonds stopt betalingen aan 63.500 doden

- Zouden dit de hervormingen zijn waar Bos het over heeft ;-)

Het grootste pensioenfonds van Griekenland heeft de uitbetaling van pensioenen stopgezet voor 63.500 mensen die al overleden zijn. Dat meldt de Griekse krant Kathimerini.
Het geld dat aan de overleden Grieken verder uitbetaald werd, werd vaak opgehaald door familieleden. De Griekse autoriteiten verplichtten alle gepensioneerden in het land vorig jaar om zich persoonlijk aan te melden, zodat kon worden nagegaan of ze nog in leven waren. Griekenland hoopt hiermee jaarlijks 450 miljoen euro te besparen.

Frauduleuze pensioenen
In oktober meldde de directeur van de socialezekerheidsstichting IKA dat de Griekse staat het voorbije decennium tot 8 miljard euro uitbetaalde aan frauduleuze pensioenen. Een onderzoek van de regering maakte duidelijk dat Griekenland zowat 9.000 gepensioneerden telde die ouder waren dan honderd jaar. Dat zou betekenen dat Griekenland het hoogste aantal honderdjarigen ter wereld heeft. Volgens een volkstelling in 2001 zou het aantal honderdjarigen in Griekenland echter lager liggen, namelijk 1.700. 
(Redactie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten