Populaire berichten

dinsdag 13 maart 2012

'Griekenland moet veel verder bezuinigen'

- Nog steeds een tekort van 7,1 %, wie houden we voor de gek ?'Griekenland moet veel verder bezuinigen'

Gepubliceerd op 13 mrt 2012 om 13:26 | Views: 78 | Onderwerpen: Griekenland
BRUSSEL (AFN) - Griekenland moet de komende tijd nog veel verder bezuinigen om te voldoen aan de eisen die de andere landen van de eurozone aan het land hebben gesteld bij het toekennen van het tweede steunpakket. Dat staat in een rapport van de Europese Commissie dat in handen is van persbureau Reuters.
De bezuinigingen die Griekenland eerder dit jaar al heeft aangekondigd, zijn voldoende om het begrotingstekort dit jaar terug te brengen tot de afgesproken waarde van 7,3 procent (1 procent exclusief rentebetalingen). Maar om het tekort verder terug te dringen tot het maximum van 3 procent moeten er nieuwe maatregelen komen ter waarde van in totaal 5,5 procent van het bruto binnenlands product, aldus het rapport.
Volgens de commissie moet Griekenland verder snijden in onder meer de sociale voorzieningen, defensie en het aantal ambtenaren.'EU en IMF voorzichtig over Griekse schuld'

Gepubliceerd op 13 mrt 2012 om 10:54 | Views: 631 | Onderwerpen: EuropaGriekenlandInternationaal Monetair Fonds
BRUSSEL (AFN) - De nieuwe financiële hulp voor Griekenland kan de staatsschuld van dat land weer houdbaar maken. Daarvoor moet Griekenland wel tot 2030 het juiste economische beleid blijven voeren. Dat stellen waarnemers van de EU en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een rapport waarop persbureau Reuters de hand heeft gelegd.
Volgens de toezichthouders op Griekenland kan de Griekse schuld bij het juiste beleid afnemen tot 116,5 procent van het bruto binnenlands product (bbp) in 2020 en minder dan 90 procent in 2030. In een minder gunstig scenario blijft de schuldenlast echter steken op meer dan 145 procent van het bbp.
De schuldenlast van Griekenland neemt volgend jaar door de economische recessie toe tot 164 procent van het bbp, aldus het rapport. De schuld neemt af zodra de Griekse economie gaat groeien en alle afgesproken bezuinigingen zijn doorgevoerd.

- Ik durf wel de weddenschap aan (zonder het rapport gelezen te hebben) dat die 145% ook te optimistisch is ! maw in een gunstig scenario is dat al een knap % om te halen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten