Populaire berichten

vrijdag 9 maart 2012

Rutte: Griekse schuldendeal is goed nieuws (NOT !)

- wordt een beetje een vermoeiende soap zo. Een faillissement die we moesten voorkomen omdat we onze banken moesten redden is zogenaamd van de baan, omdat diezelfde banken tot 75% verlies op hun leningen hebben genomen. "Vrijwillig" nog wel. Echt, wie houden we nou voor de gek. Ondertussen proberen ze nu de ECB te redden die zich heeft volgeladen met die dingen en nu geen verlies kan hebben erop en dat probleem wordt elke dag groter omdat het griekse tekort nog steeds zo'n 7%-9% is , 2* maal zo groot als het nederlandse tekort. De hele Griekse economie ligt op zijn gat en echte hervormingen zijn er amper gedaan. Er is dus nog helemaal niks veranderd en we kunnen nog steeds fluiten naar ons geld, kwestie van tijd.Rutte: Griekse schuldendeal is goed nieuws

Gepubliceerd op 9 mrt 2012 om 13:56 | Views: 232 | Onderwerpen: GriekenlandMark Rutte
DEN HAAG (AFN) - Premier Mark Rutte noemt het ,,goed nieuws'' dat Griekenland met private schuldeisers een akkoord heeft gesloten over een omruiloperatie van uitstaande schulden. ,,Er is een belangrijke stap gezet met deze, wat het lijkt, succesvolle omruil'', zei Rutte vrijdag na de wekelijkse ministerraad.
Het akkoord betekent dat wat Nederland betreft aan ,,een heel grote randvoorwaarde'' is voldaan voor definitieve instemming met het tweede reddingspakket voor Griekenland van 130 miljard euro, aldus Rutte. Hij verwacht een akkoord daarover tussen de 17 eurolanden in de komende week.
Een Grieks faillissement is volgens Rutte nu ,,een stuk verder weg''. Een wanordelijk faillissement zou nog altijd ,,te schadelijk zijn voor de eurozone'' met gevolgen die ,,onvoorspelbaar'' zijn. Als de private schuldeisers niet hadden ingestemd met de schuldenruil was het tweede steunpakket er niet gekomen en was de eurozone met Griekenland volgens Rutte in veel grotere rampscenario's terechtgekomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten