Populaire berichten

dinsdag 17 juli 2012

'Griekenland kan niet aan eisen voldoen'

- Is het eigenlijk nog wel nieuws ? Vraag is natuurlijk hoe europa zich hier weer uit gaat lullen.


'Griekenland kan niet aan eisen voldoen'

Gepubliceerd op 17 jul 2012 om 19:58 | Views: 1.705 | Onderwerpen: Griekenland
ATHENE (AFN) - Griekenland kan ''vrijwel onmogelijk'' voldoen aan de eis om de komende twee jaar 11,5 miljard euro te bezuinigen in ruil voor de leningen van de EU en het IMF. Dat zei dinsdag de leider van de socialistische Pasok partij, voormalige minister van Financiën Evangelos Venizelos. Pasok is een van de drie partijen in de Griekse regeringscoalitie.
Volgens Venizelos was het altijd al moeilijk om deze eis in te willigen, maar worden de problemen nu versterkt door de recessie waarin Griekenland zich bevindt en de komende tijd volgens de voorspellingen nog zal blijven.
De Griekse economie zal dit jaar waarschijnlijk met 6,7 procent krimpen, waar eerder nog een krimp van 4,5 procent werd voorspeld. De verdieping van de recessie wordt volgens de Griekse overheid veelal veroorzaakt door de bezuinigingsmaatregelingen die op last van de EU en het IMF moeten worden genomen.
Overbruggingslening
Bronnen binnen het Griekse ministerie van Financiën meldden dinsdag dat Griekenland bezig is een overbruggingslening tot september te vinden om het hoofd boven water te houden. De lening zou noodzakelijk zijn geworden nadat de zogenoemde trojka de uitbetaling van de lopende noodsteun van 130 miljard heeft opgeschort omdat Griekenland niet aan de bezuinigingsdoelstellingen heeft voldaan.
Het Griekse kabinet probeert dagelijks om nieuwe bezuinigingsmaatregelen te treffen om het achterlopende bezuinigingsprogramma weer op de rails te krijgen. Dat zou het kabinet nog deze week voor elkaar moeten krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten