Populaire berichten

woensdag 1 augustus 2012

E-mails gelekt over belastingontduiking Griekenland

- een publiek geheim natuurlijk.

Een reeks gelekte e-mails van Griekse ambtenaren zorgt voor ophef in Athene.

In het gelekte document zouden Griekse ambtenaren hebben gezegd niet in staat te zijn om de plannen van de regering, die belastingontduiking tegen gaan, te verwezenlijken. De ambtenaren noemen de doelstellingen 'te ambitieus'.
Een foto van het document, dat een reeks e-mails laat zien, werd woensdag gepubliceerd op een Griekse blog zo meldt persbureau Reuters.
Belastinggeld
Eén van de e-mails is afkomstig van een parlementariër die werkt op het ministerie van financiën. Daarin staat dat het opduiken van belastinggeld in 2013 €800 mln minder zal opleveren dan werd voorspeld.
Een ambtenaar van de fiscale afdeling klaagt in een e-mail. Hij zegt dat Griekenland niet in staat zal zijn om in de periode tussen 2013-2016 de geplande €3,8 mrd op te halen.
Een medewerker van het Griekse ministerie, Lambros Liosis, wordt beschuldigd van het verstrekken van de mails. Hij moet verschijnen voor de rechter.
€40 mrd tot €45 mrd
Belastingontduiking is al langer een probleem in Griekenland. Naar schatting is de belastingontduiking in Griekenland goed voor 12% tot 15% van het jaarlijks binnenlands product. De topman van de Griekse belastingdienst stelde eerder dat Griekenland jaarlijks €40 mrd tot €45 mrd mis loopt aan belastinggeld.
De gelekte e-mails komen op een ongunstig moment voor de nieuwe Griekse regering die standvastig de IMF en de Trojka wil laten zien dat er in Griekenland druk wordt gewerkt aan hervormingen.

1 opmerking:

  1. LENING AANBIEDING !!! Wij zijn ROBERTO KENNETH LENINGSMAATSCHAPPIJ Wij bieden zowel lang- als kortlopende leningfinanciering. Wij bieden veilige en vertrouwelijke leningen tegen een zeer lage rente van 3% per jaar, persoonlijke leningen, schuldconsolidatielening, risicodragend kapitaal, zakelijke lening, bedrijfsleningen, educatieve lening, woninglening en leningen om welke reden dan ook! Wij zijn het vertrouwde alternatief voor bankfinanciering en ons aanvraagproces is eenvoudig en duidelijk. Onze lening varieert van $ 5.000,00 tot $ 25.000.000,00. (Vijfentwintig miljoen dollar). Aanvullende informatie: we worden snel de particuliere, discrete en servicegeoriënteerde kredietkeuze voor algemene leningen. We zijn het bedrijf waar we terecht kunnen wanneer traditionele bronnen van leningen falen. Als je interesse hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via onderstaande e-mail: robertokennety@gmail.com

    Bedrijfsnaam: Roberto Loan Service
    Bedrijfse-mail: robertokennety@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen