Populaire berichten

donderdag 13 september 2012

'Griekenland heeft derde steunpakket nodig'


- Een derde steunpakket ! Ja mensen, leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker. Nog steeds zijn we niet bereid Griekenland zelf te laten beslissen hoe ze hun faillissement  gaan afhandelen, maar laten we ons nog steeds chanteren om meer geld aan ze te verliezen. Gelukkig heeft onze nieuwe premier Rutte gezegd dat er geen cent extra naar Griekenland gaat ! hahahaha, wie geloofd dat nog ?'Griekenland heeft derde steunpakket nodig'

Gepubliceerd op 13 sep 2012 om 16:42 | Views: 211
NEW YORK (AFN) - Griekenland heeft een derde steunpakket nodig van de eurozone. De Europese geldschieters van het land zullen dat geld bijeen moeten brengen. Dat stelde Thanos Catsambas, een hoge functionaris van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), donderdag in een vraaggesprek met zakenkrant Wall Street Journal.
Catsambas is een IMF-veteraan die ervaring met leenprogramma's opdeed in Europa, Azië, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten. Hij is goed op de hoogte van de huidige onderhandelingen tussen Athene en het trojka, dat momenteel onderzoekt hoe de Griekse economie ervoor staat. De inzet is het uitkeren van 31 miljard euro onder het tweede steunpakket ter waarde van 173 miljard euro.
De Griekse premier Antonis Samaras wil van de trojka 2 jaar langer de tijd krijgen om orde op zaken te stellen. Dat leidt tot een extra kostenpost van 20 miljard euro, die Griekenland mogelijk wil financieren met de uitgifte van kortlopende staatsobligaties. Volgens Catsambas is het ,,totaal onrealistisch'' om te denken dat Griekenland dat gat op eigen kracht kan dempen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten