Populaire berichten

woensdag 26 september 2012

'Trojka Griekenland vertoont scheurtjes'


- Kijk het IMF dringt er al op aan dat de europesche belastingbetaler een deel van zijn verlies neemt zodat er dan een situatie ontstaant waardoor we meer geld kunnen overmaken (waar we dan uiteraard weer verlies op moeten gaan nemen)
Gekke jongens (of vrouw) daar bij het IMF !

Europa geeft Griekenland liever wat meer tijd want die proberen zo lang mogelijk vol te houden dat alles goed gaat komen, totdat het in hun gezicht ontploft met alle gevolgen van dien, wat dan hopelijk het gezicht is van een nieuw verkozen politici waardoor het hun probleem niet meer is.

'Trojka Griekenland vertoont scheurtjes'

Gepubliceerd op 26 sep 2012 om 15:45 | Views: 1.343 | Onderwerpen: Griekenland
ATHENE (AFN) - Binnen de zogenoemde trojka die Griekenland bijstaat bij het terugdringen van zijn schuldenberg, groeit de onenigheid over de verdere aanpak van de crisis in het Zuid-Europese land. Dat meldde persbureau Reuters woensdag op gezag van bronnen bij de betrokken partijen.
Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zou aandringen op een herstructurering van de schuld die Griekenland heeft uitstaan bij partijen in de publieke sector. Zo'n zogenoemde 'haircut', waarbij schuldeisers een deel van het openstaande bedrag kwijtschelden, werd eerder toegepast bij private partijen waarbij Griekenland in het krijt stond.
Europese leiders zien daar weinig heil in, omdat zo'n ingreep de andere eurolanden opzadelt met tientallen miljarden euro's aan verliezen op Grieks staatspapier. De Europese regeringen en de Europese Centrale Bank (ECB) hebben samen bijna 200 miljard euro aan Grieks schuldpapier. Zij zouden liever zien dat Griekenland, dat moeite heeft de vereiste bezuinigingen op tijd door te voeren, meer tijd krijgt.
Meer tijd nodig
,,Het is het IMF nu duidelijk dat Griekenland meer tijd nodig heeft, meer geld, of allebei'', zei een functionaris van de trojka tegen Reuters. Zelf heeft het land, waar de regering grote moeite heeft bij de bevolking draagvlak te vinden voor de gevraagde hervormingen, om 2 jaar uitstel gevraagd. Dat zou de geldschieters nog eens 13 tot 15 miljard euro gaan kosten.
Lang niet alle eurolanden staan te springen bij dat idee, maar het IMF nog minder. De belangrijkste geldschieters van het fonds, de Verenigde Staten en Japan, willen dat de eurocrisis snel tot een goed einde wordt gebracht. Als blijkt dat van de Grieken niet meer offers kunnen worden gevraagd, zullen andere eurolanden die moeten brengen, menen zij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten