Populaire berichten

maandag 29 oktober 2012

Steun aan Griekenland ongrondwettelijk in Duitsland !

Uit het volgende artikel blijkt dus dat heel die lening/steun aan Griekenland dus ongrondwettelijk is. Het is natuurlijk heel aannemelijk (lees: 100% zeker) dat Griekenland niet alle steun kan/zal terugbetalen. Maar door gewoon te doen alsof hoeft men kennelijk de wet opeens niet meer toe te passen. Ben erg benieuwd of Nederland ook zo'n wet heeft ?

Kwijtschelden schuld in strijd met Duitse wet

Gepubliceerd op 29 okt 2012 om 12:45 | Views: 195 | Onderwerpen: Duitsland
BERLIJN (AFN) - De Duitse begrotingswet staat niet toe dat er voor de tweede keer een deel van de Griekse schulden wordt kwijtgescholden. Dat zei de woordvoerder van bondskanselier Angela Merkel maandag.
,,De begrotingswet stelt, in artikel 39, dat er alleen krediet kan worden verstrekt als het onwaarschijnlijk wordt geacht dat een land in gebreke blijft'', aldus de zegsman. ,,Wij zouden onze handen binden met zo'n maatregel en het zou zeker niet in het belang van Griekenland zijn.''
Zondag meldde het Duitse blad Der Spiegel op basis van inzage in een voorlopig rapport van de trojka dat er een nieuwe zogeheten 'haircut' komt. De EU, de ECB en het IMF zouden vooral willen dat overheden een groot deel van hun Griekse bezittingen afboeken. Een eerdere haircut trof private partijen als banken en pensioenfondsen, die tot ruim 70 procent van hun kredieten verloren zagen gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten