Populaire berichten

vrijdag 7 december 2012

Griekse banken verkopen staatsleningen


- Smerig spelletje dit weer. In de plaats van het faillissement gewoon toe te geven, worden via omwegen het faillissement van Griekenland zoveel mogelijk verborgen. Zo wisten we al van het trucje http://geengeldnaargriekenland.blogspot.nl/2011/10/langs-oude-sluiproute-loopt-griekse.html
die de Griekse overheid extra geld gaf via de ECB. Nu worden delen van de schuld kwijtgescholden via de opgezette steun voor Europese banken, zoals ook voor Spaanse banken is gebeurd. Op deze manier hoeft de politiek niet te melden dat er weer extra geld naar Griekenland is gegaan en dat we verliezen hebben geleden om de eerdere leningen. Nu kunnen ze gewoon de Griekse banken weer extra steunen die in de eerste ronde al grote verliezen hebben moeten nemen op de staatsleningen en dat nu nog een keer moeten doen. En zo worden de maffiaspelletjes verder gespeeld over de ruggen van de Europesche belastingbetaler.Griekse banken verkopen staatsleningen

Gepubliceerd op 7 dec 2012 om 20:19 | Views: 427 | Onderwerpen: bankenGriekenland
ATHENE (AFN) - De vijf grootste Griekse banken hebben meegedaan aan het programma waaronder Griekenland eigen schulden terugkoopt. Dat maakten zij vrijdag bekend. Het programma, een voorwaarde van de internationale geldschieters voor het nieuwe steunprogramma aan Griekenland, is maandag begonnen en liep vrijdag af.
Athene heeft de banken, die samen naar schatting 17 miljard van de 63 miljard euro aan staatspapieren in handen houden, onder druk gezet om hun stukken te verkopen. Ze krijgen daarvoor maximaal 32,3 tot 40,1 procent van hun inleg terug.
De verwachting was ook dat de banken zouden meedoen, omdat ze afhankelijk zijn van de noodsteun aan Griekenland, die er alleen komt bij een succesvol inkkoopprogramma.
Athene maakt pas maandag bekend hoe groot de animo voor de verkoop van de obligaties precies was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten