Populaire berichten

vrijdag 21 juni 2013

De Illusie van Controle

Biologie, scheikunde, natuurkunde, fysica, astronomie een en het zelfde.
De kunde der omgeving

De illusie van controle. Dat is de illusie van ons denken. Daarom doen we graag aan "omgevingkunde". Dat is nml alles wat we doen. Economie valt hier ook onder.

Het is bizar als je het gaat herkennen hoe erg we gebrand zijn om onze omgeving te kunnen controleren. (vandaar dat in veel SF-films de toekomst wordt gerund door machines. Dat is nml onze ultieme toekomstdroom, een volledig controleerbare omgeving.

Je ziet de illusie van de FED met zijn programma, de politiek in Europa met zijn zogenaamde "we willen de crisis bestrijden, maar maken het alleen maar erger".
Het is zelfs zo erg dat er opeens veel waardering komt voor iets wat we allang weten dat onmogelijk is. Een centraal aan gestuurde economie, zoals er nu een vorm van is in China (met gedeeltelijk kapitalisme natuurlijk).

In Nederland lopen we te foeteren om Rutte en politici hoe ze onze economie slopen. Waar komt deze illusie vandaan ? Meer macht als rommelen in de marge hebben ze gewoon niet. Toch over de hele wereld wenden we ons tot politici om "wat aan de economie te doen" . Grote onzin, een grote illusie ! Wijzelf zijn de economie ! We vragen politici in feite of ze wat aan onszelf willen doen !

http://www.forbes.com/sites/afontevecchia/2013/06/20/chinas-central-bank-is-engineering-a-liquidity-crunch-to-tackle-the-shadow-banking-system/

Een mooi voorbeeldje weer in China. Waar het volk nog heilig geloofd in de macht van zijn overheid. Een crisis ? Nee, onze overheid zorgt voor ons en heeft de economie onder controle !
Griekenland mag niet failliet gaan, dit moet gecontroleerd gebeuren. Wie weet wat er anders gaat gebeuren ?
De illusie van controle.

Hoe meer we de economie proberen te sturen, hoe meer we onze omgeving willen controleren hoe erger het allemaal zal worden. We vragen ze immers om onszelf te controleren, terwijl we over heel de wereld in opstand komen hiertegen (Turkije, Brazilie, Indonesie,Europa, Occupy etc etc)

Het is niks anders dan een strijd tegen onszelf. Ellende die veroorzaakt wordt omdat we onze politici en centrale banken roepen om onze omgeving/economie te controleren(stimuleren etc) en dit proberen ze dan ook op alle mogelijke manieren. Controle krijgen. Waar wij dan weer tegen in opstand komen. En zo zullen crisissen altijd blijven bestaan, omdat we constant in conflict zijn met onzelf :-))

Geen opmerkingen:

Een reactie posten