Populaire berichten

zondag 25 augustus 2013

Nog klein miljardenbedrag nodig voor Grieken

verrassing :-)

BERLIJN (AFN) - Na 2014 is voor Griekenland nog een hulppakket nodig ter waarde van een ,,klein miljardenbedrag van twee cijfers''. Dit schatte de Europese Commissaris voor Energie, Günther Oettinger. Oettinger sprak met de Duitse krant Die Welt die het vraaggesprek dit weekeinde publiceerde.
De Duitse Oettinger is een christendemocratische politicus die voor zijn baan als EU-commissaris premier was van de Duitse deelstaat Baden-Württemberg (2005-2010).
In Berlijn zijn de omvangrijke noodkredieten aan Griekenland door de naderende Duitse parlementsverkiezingen in christendemocratische regeringskringen geen geliefd onderwerp. Oettingers suggestie dat Griekenland nog iets meer dan 10 miljard nodig zal hebben, volgt op onder kiezers slecht gevallen uitspraken van de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble. Die liet zich pas ontvallen dat Griekenland een derde hulpprogramma nodig gaat hebben, na de twee bestaande waarbij het in totaal om circa 240 miljard euro gaat.
Uitlatingen van Jeroen Dijsselbloem, voorzitter van de europgroep en Nederlands minister van Financiën, dat hulp aan Griekenland na 2014 onvermijdelijk zal zijn, leidde afgelopen week tot ophef in 'politiek den Haag'. Dijsselbloem en Schäuble gaven niet aan om wat voor bedrag het kan gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten