Populaire berichten

dinsdag 16 juni 2015

Tsipras: we moeten vicieuze cirkel doorbreken

Griekenland wil uiteraard graag net als het IMF (zie eerdere berichten) dat de EU een vrijwillige schuldenverlichting toepast. Een gecontroleerd faillissement zeg maar. Waar dit al 2 keer eerder is toegepast, zoals bij de Griekse obligaties die in handen waren van de banken. (tot 70% moesten ze afschrijven!) zie ik echt wel gebeuren dat Europa niet alleen genoegen neemt met weinig hervormingen, maar ook nog eens met een vrijwillige schuldverlichting. (voor de zoveelste keer)

Mooie is dan dat de europese belastingbetaler vrijwillig zijn eigen pensioenen kort en later met pensioen gaat, zodat er genoeg geld is voor de Grieken om hun pensioenen te behouden. Ja, het moet allemaal niet gekker worden.

ATHENE (AFN/RTR) - Het is cruciaal dat Griekenland en zijn geldschieters een levensvatbaar akkoord bereiken voor de lange termijn zodat beide partijen niet elke paar maanden terug hoeven te keren naar de onderhandelingstafel. Dat zei de Griekse premier Alexis Tsipras dinsdag.
Het grootste struikelblok in de al maanden voortslepende onderhandelingen is volgens Tsipras het verschil van mening tussen de Europese crediteuren en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) over de herstructurering van de Griekse schuldenlast. ,,De grootste tegenstrijdigheid is dat het IMF maatregelen en een herstructurering wil, terwijl Europa de nadruk legt op maatregelen zonder herstructurering. Griekenland wil een ,,IMF a la carte'', aldus de premier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten