Populaire berichten

zondag 5 juli 2015

Grieks referendum: NEE

Waarom steun aan de Grieken juist een crisis zal veroorzaken.
Dit betekent dat op termijn de Europese belastingbetaler de complete Griekse staatsschuld van 360 mld in handen krijgt !

De tweede reden dat dit een onmogelijk scenario is, is dat in 2014 een verwachte jaarlijkse economische groei van 3% nodig is, alleen al om de situatie te stabiliseren (de schulden worden dan nog niet minder). Dit zal absoluut niet haalbaar zijn.

Samen met alle financiële analisten en de financiële markten kan ik maar tot één conclusie komen: Griekenland steunen zal alleen maar zorgen voor uitstel van een faillissement !

Crisis
Er is dus een goede motivatie voor Griekenland om de crisis zoveel mogelijk uit te stellen. Het geeft de Grieken de tijd om massaal hun geld weg te sluizen (wat nu op grote schaal gebeurt!) en de overheidsschuld over te hevelen naar de Europese belastingbetaler. De motivatie om terug te willen betalen zal met het verloop van de tijd alleen maar kleiner en kleiner worden, omdat de Grieken steeds minder belang zullen hebben om de schulden terug te betalen. De last komt immers steeds meer bij ons te liggen. De gewonde Griekse burger voelt zich helemaal niet verantwoordelijk voor de huidige situatie. Die legt de schuld bij corrupte politici en Europa. Dat ze geen belasting betalen en veel te vroeg met pensioen gaan is geen oorzaak, dat is hun recht. Hoe langer deze situatie duurt hoe meer we in gijzeling komen van de Grieken en hoe minder we te eisen zullen hebben. Uiteraard zullen de Grieken gewoon eieren voor hun geld kiezen en dan alsnog ervoor kiezen de schulden niet terug te betalen !


Wat quotes uit mijn openingspost van 4 jaar geleden ! Deze nee-stem was dus ver van te voren aan te zien komen. Kudo's voor de Griekse minister daar, hij heeft het goed gespeeld.

En nu ? Hier worden de belasting verhoogd, pensioenen verlaagd, pensioenleeftijden verhoogd, zorg verminderd etc etc. De Grieken hebben hier geen zin in en terecht, zou ik ook niet doen om die schulden terug te betalen. De grote vraag is, blijven onze politici doorgaan met ons geld over te maken. Want zo dom zijn wij dan weer. Wij blijven politici kiezen die graag ons geld uitgeven om er zelf goed uit te komen. Ze weten toch wel dat wij het blijven pikken en er niks tegen zullen doen. Het zit in onze cultuur. We proberen conflicten te vermijden tegen elke kost. Alles om maar de lieve vrede te bewaren en daarvoor laten we graag over ons heen lopen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten