Populaire berichten

vrijdag 6 mei 2016

'IMF wil vaart achter Griekse schuldhulp'

- Goh wat een verassing. Nog meer schuldverlichting. Gewoon iedere Griek in de bijstand was goedkoper geweest. 


'IMF wil vaart achter Griekse schuldhulp'

Gepubliceerd op 6 mei 2016 om 13:20 | Views: 1.106 | Onderwerpen: GriekenlandInternationaal Monetair Fonds
WASHINGTON (AFN) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) roept de ministers van Financiën van de eurolanden op direct onderhandelingen te beginnen over schuldverlichting voor Griekenland. Dat meldt zakenblad Financial Times vrijdag op basis van een brief waarop het de hand heeft weten te leggen.
Vorig jaar kwamen de eurolanden een nieuw hulppakket voor Griekenland overeen. Het IMF wil daar alleen aan bijdragen als Griekenland daadwerkelijk geholpen wordt zijn schuld op een houdbaar niveau te krijgen. Daarvoor is wat het fonds betreft schuldenverlichting een onmisbare stap.
Maar met name Duitsland wil nog niet over schuldhulp praten zolang nog met Griekenland onderhandeld wordt over verdere hervormingen en bezuinigingen. In haar brief aan de eurogroep schrijft IMF-topvrouw Christine Lagarde dat de dicussies over de financiële toekomst van Griekenland wat haar betreft wel tegelijk moeten worden gevoerd.
De eurogroep komt maandag in Brussel bijeen om verder te praten over Griekenland. Daarbij staat ook de houdbaarheid van de Griekse staatsschuld op de agenda.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten